Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Kelvin Health: Вече имаме интерес от инвеститори от различни индустрии

Компанията за термоскрининг на тялото възнамерява да набере 900 хил. евро, за да доразвие проекта си

Българската компания Kelvin Health, която разработва платформа за скрининг на различни здравни проблеми посредством прикачваща се към смартфона термокамера, планира набирането на капитал и вече има интерес от страна на инвеститори. Това разкри главният ѝ изпълнителен директор Георги Къдрев, който стои и зад технологичната компания Imagga, в подкаста „Update” на Bloomberg TV Bulgaria.

„Да, планираме набирането на капитал. За момента финансираме компанията със собствени средства – на Imagga и на другите основатели, включително и с времето, което влагаме там“, посочи Къдрев.

Той изтъкна, че интересът към Kelvin Health вече е налице – от страна накомпании от фармацевтичната индустрия, производители на медицински инструменти, както и от компании за здравни застраховки.

По думите на Къдрев компанията, която се роди само преди няколко месеца, в началото на коронакризата, търси около 900 хил. евро.

В момента планът, който сме направили, е за около 900 хил. евро. Това не е огромна сума. „Честно казано един от инвеститорите, с които разговаряме, иска да вкара по-голяма сума пари по ред причини. Ще видим дали това ще остане така, или не. Тази сума би помогнала за най-първоначалната доразработка на софтуера и започване на клинични проучвания за едно от възможните заболявания, както и чисто оперативно да засилим допълнително бизнес развитието на целия проект“, посочва Къдрев.

Той твърди, че работата по развитието на технологичното решение тече и без външно финансиране.

„Външното финансиране би ни дало възможност някои неща да се случат доста по-бързо, плюс разчитаме инвеститорът да е стратегически, адекватен на индустрията, в която сме самите ние“, посочва гостът.

Решението на Kelvin Health дава възможност всеки да извършва скрининг у дома. Термокамерата може да покаже къде и дали има някакви възпалителни процеси в човешкото тяло, а това би могло да се ползва като сигнал за потенциални бъдещи проблеми, включително и онкологични.

Как точно работи платформата на Kelvin Health можете да научите от пълния запис.

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Софтуер
Alphabet прие извънсъдебно споразумение по дела за сексуален тормоз